0488-431678
Klompmetaal

Historie

In 1983 is de onderneming "Beregeningen en Lasbedrijf Jos Klomp" opgericht als een eenmanszaak. De werkzaamheden bestaan op dat moment uit onderhouden en reviseren van beregeningsinstallaties en pompen, tevens worden verschillende laswerkzaamheden uitgevoerd. In het jaar 1985 vraagt een bedrijf dat steentangen en hulo kranen repareert of Jos een gedeelte van dat werk wil overnemen; met de tijd neemt de hoeveelheid constructiewerk toe.

In 1987 verhuist het bedrijf naar een werkplaats met een oppervlakte van 800m2, daarnaast wordt in dat jaar het eerste personeelslid aangenomen. In de jaren die volgen wordt het werk in de beregeningen en pompen minder, in plaats daarvan wordt er steeds meer RVS en Aluminium las en constructiewerk uitgevoerd.

De onderneming wordt in 1990 omgezet in "Jos Klomp Metaalbewerking VOF", daarna groeit het bedrijf verder, wordt er geinvesteerd in het machinepark en wordt er meer personeel aangenomen. In het jaar 2000 wordt de VOF omgezet in een BV en zijn de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe werkplaats in volle gang. In het jaar 2001 wordt het nieuwe pand, met een werkplaats van 1450m2, in gebruik genomen.

Na een jaar van reorganiseren en produceren is eind 2002 de eerste watersnijmachine gekocht; een groot deel van de genoemde watersnijmachine is in eigen huis gemaakt. De watersnijmachine blijkt een zeer goede aanvulling op de al aanwezige productiemogelijkheden. Al snel is er meer snijcapaciteit nodig en wordt een tweede watersnijmachine aangekocht, uitgerust met 3 snijkoppen ten behoeve van kleine series. Om dunner plaatwerk sneller te kunnen verwerken wordt er in 2006 een lasersnijmachine aangekocht.

In de afgelopen jaren is er regelmatig geinvesteerd om het machinepark zo veelzijdig en flexibel mogelijk te maken. Vrijwel alle denkbare machines zijn aanwezig en daarmee spelen we flexibel in op de eisen en wensen van onze klanten.